Een zeer belangrijke doelgroep om liefde en respect voor de natuur bij te brengen, zijn de natuurlijk de (basis)scholieren. Vandaar dat wij meewerken aan een 4-tal onderwijsprojecten:

1. In Etten-Leur worden diverse projecten aangeboden via de NME-coƶrdinator van de gemeente (de "Koepel"). Wij participeren in een tweetal projecten:

a) "Elk vogeltje zingt zoals het gebekt is", een project over de functie van de snavel bij vogels. Na een presentatie en rondleiding in ons IVN Natuurmuseum gaan we vogels spotten (met verrekijkers) bij de Westpolderplas. Het project is bestemd voor de groepen drie en vier.
b) "Wateravontuur". Een project over water en waterleven. Het wateronderzoek in sloten en plassen vormt het hoofdbestanddeel van dit project, dat afgestemd is op de groepen vijf en zes.

2. Ieder jaar in april zijn er de KSE-Heemdagen. Groepjes brugklassers van de KSE bezoeken in de week van de heemdagen het IVN Natuurmuseum . Diverse NME-activiteiten, presentaties en een rondleiding vormen het programma.

3. Voor groepjes en groepen belangstellenden organiseren wij graag een wandeling door de natuur in ons werkgebied. De gids kent het gebied en kan u veel vertellen over de voorkomende flora en fauna. De wandeling kan helemaal op uw wensen worden afgestemd: de lengte, de duur, het gebied, deelnemers goed ter been of juist wat minder goed. Kortom, voor elk wat wils. Leuk voor een familiedag, personeelsvereniging, enzovoorts!
Gebruik het contactformulier om uw wensen kenbaar te maken.

4. Verder doen we mee aan NME-activiteiten die vanuit IVN Nederland worden aangeboden, zoals de jaarlijkse Slootjesdagen.

 

 

 

 

Volg ons op flogo RGB HEX 72Facebook en IG Glyph FillInstagram.