NMuseum 2

Het IVN Natuurmuseum is gevestigd in ons verenigingsgebouw, een markant pandje uit de jaren '30. Een groot deel van de collectie, die bestaat uit opgezette vogels en zoogdieren, was ooit het eigendom van de in 1901 in Etten geboren Jan Vriends, onderwijzer en bioloog, die later oprichter werd van het Natuurhistorisch museum in Asten.

De bovenverdieping van het museum is geheel voor exposities ingericht. In een viertal nieuwe diorama's kunnen we kennismaken met dieren in hun natuurlijke leefomgeving. Verder vindt men hier vijf staande vitrines die themagericht zijn ingedeeld.

Beneden is een ontvangstruimte met de mogelijkheid om allerlei informatie over natuurlijke zaken te raadplegen. Op verzoek kunnen ook onze klankbeelden van natuurgebieden uit West-Brabant worden bekeken.

Opening:
Het Natuurmuseum is open tijdens lezingen en themadagen en op aanvraag. Toegangsprijs € 2,- per volwassene en op aanvraag voor groepen (minimaal 8 personen).

Contact per email: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

 

 

Volg ons op flogo RGB HEX 72Facebook en IG Glyph FillInstagram.