IVN Vogel en Natuurbescherming Etten-Leur e/o organiseert voor jong en oud, interessante en educatieve activiteiten, van workshops tot thema avonden, van wandelingen tot andere ‘doe’-activiteiten, het hele jaar door. Wist u dat?

 Op dit moment wordt er hard gewerkt aan het programma Presentaties en Doe-dagen voor het najaar 2018. Zodra het programma beschikbaar is, wordt het op deze pagina's gepubliceerd.
Om een indruk te geven van ons programma, onderstaand een overzicht van onze activiteiten die wij afgelopen voorjaar hebben georganiseerd.

 

Presentaties:
Donderdag 22 maart: ‘Vleermuizen! Griezelig of juist niet?'
Ed Michels is ecoloog en woont in Etten-Leur. Hij heeft een eigen ecologisch adviesbureau en werkt ook als fotograaf. Ed heeft diverse onderzoeken naar vleermuizen in de gemeente Etten-Leur uitgevoerd. Op donderdag 22 maart geeft Ed een mooie presentatie over vleermuizen. Deze presentatie gaat over de vleermuizen in het algemeen en over de vleermuizen in de omgeving van Etten-Leur.

Donderdag 12 april: ‘Uilen, weleens gezien?’
Waar zijn ze dan die uilen, hoe overleven ze en wat doet men voor ze?
Vragen die Jochem Sloothaak van ‘het Brabant Landschap’ allemaal kan beantwoorden. Hij is de coördinator van het uilenonderzoek in Noord-Brabant. Alle gegevens die door de gehele provincie verzameld worden door lokale verenigingen, waaronder IVN Etten-Leur e/o, komen bij hem terecht. Hij zal een prachtige presentatie geven over wat er gedaan wordt en waarom dit nodig is voor de bescherming van uilen in de provincie.

Donderdag 24 mei: ‘Wolven in Nederland, Oei of ahhh?’
Leo Linnartz van ‘Stichting ARK’ weet alles over dit grootste roofdier van Nederland. Wolven worden de laatste tijd steeds vaker waargenomen in Nederland. Past dit prachtige zoogdier wel in het Nederlandse landschap? Leo heeft het antwoord op deze vraag en zal nog veel meer vertellen. Kortom een actueel en zeer fascinerende presentatie over wolven in Nederland.

Alle bovenstaande presentaties starten om 20.00 uur en worden gehouden in het Natuurmuseum, Lange Brugstraat 61 te Etten-Leur.
Toegang is gratis voor leden, niet-leden betalen € 2,- entree.

Doe-dagen:
Zaterdag 21 april: ‘Wandel met de boswachter’
(onder voorbehoud)
Deze activiteit kan helaas niet doorgaan.

Zaterdag 19 mei: ‘Natuurfotografie’
We maken ze bijna allemaal wel eens een foto van de natuur, maar het resultaat is het dan soms nét niet! Kom naar deze doe-dag door Marcel van Balkom een professionele natuur- en landschapsfotograaf van ‘Just4moments’. Hij zal een presentatie geven over natuurfotografie. Ook kunnen de deelnemers samen met de fotografie-expert oefenen. Tevens zal er aandacht zijn voor uw specifieke vragen maar ook krijgt men een idee wat de mogelijkheden van verschillende filters zijn.

Zondag 10 juni (om 9.30 uur): ‘Plantenjacht’
Zondag gaan we samen met Petra van der Wiel wandelen door het natuurgebied ‘de Berk’. Petra is coördinator bij Floron en weet (bijna) alles over planten. We zullen met haar een mooie wandeling maken door de Berk en hierbij meer te weten komen over de verschillende planten die het natuurgebied rijk is. Zo leer je je eigen natuur omgeving (nog) beter kennen!

De doe-dagen bestaan vaak uit een klein theoriegedeelte en een mini-excursie. De themadagen starten, tenzij anders vermeld, om 13.30 en zullen rond 16.30 afgelopen zijn.
Deelname kost € 1,- voor leden, € 3,- voor niet leden.

 

Alle activiteiten zullen starten in het Natuurmuseum, Lange Brugstraat 61, te Etten-Leur, tenzij anders vermeld.