IVN Vogel en Natuurbescherming Etten-Leur e/o organiseert voor jong en oud, interessante en educatieve activiteiten, van workshops tot thema avonden, van wandelingen tot andere ‘doe’-activiteiten, het hele jaar door. Wist u dat?
knop inschrijfformulier

 

PRESENTATIES:

Donderdag 20 september: ‘De wondere wereld van vogels’
Geweldige opnamen van zaad- en algemene vogels en goede achtergrondinformatie door Lou Megens. Bewegende beelden van voerende appelvink, vink, putter, kneu, groenling, geelgors, heggenmus, ekster, roek en goudvink op hun nesten. Een kleine bonte specht die zijn nest uithakt, een zwerm spreeuwen in de avond en een vissende IJsvogel. Veel vogels met ondersteunend geluid.  Een aanrader voor iedereen die vogels een warm hart toedraagt!

Donderdag 25 oktober: ‘Reptielen en amfibieën in Nederland’
Welke amfibieën en reptielen komen in Nederland voor? En welke soorten zijn een zeldzaamheid en waar zijn deze te vinden? Vragen die Raymond Creemers van ‘RAVON’ allemaal kan beantwoorden. Hij werkt voor Reptielen Amfibieën Vissen Onderzoek Nederland en weet alles van deze soortgroepen. Het belooft een zeer interessante presentatie te worden.

Donderdag 22 november: ‘De prachtige Biesbosch’
Thomas van der Es, boswachter van Staatsbosbeheer in de Biesbosch zal een schitterende presentatie geven over het natuurgebied de Biesbosch. De Biesbosch is een zeer mooi natuurgebied en is het decor van diverse natuurfilms. Thomas van der Es kent het gebied als geen ander en kan u de successen zelf vertellen.

Alle bovenstaande presentaties starten om 20.00 uur en worden gehouden in het Natuurmuseum, Lange Brugstraat 61 te Etten-Leur.

DOE-DAGEN:

Zaterdag 22 september (om 13.00 uur): ‘Fietstocht met natuurgids’
Zaterdag 22 september kun je met IVN natuurgidsen op pad op een prachtige recreatieve fietstocht door jouw natuur. De natuurgidsen zullen diverse keren even stoppen om je te wijzen op en te vertellen over interessante dieren en planten die je anders misschien gemist zou hebben. De tocht is zo’n 30 km lang en zal van Etten-Leur naar Zevenbergen en terug gaan.

Zaterdag 27 oktober: ‘Wandel met de boswachter’
IVN organiseert in samenwerking met Staatsbosbeheer een leuke wandeling in het natuurgebied ‘de Kelsdonk’. Tijdens de wandeling is er zowel oog voor de prachtige natuur als de ontstaansgeschiedenis en toekomstplannen voor dit gebied. Neem je camera en verrekijker mee!

Zaterdag 12 januari (om 8.30 uur): ‘Excursie wintervogels’
Het is een traditie bij IVN Etten-Leur e/o: iedere winter een vogelexcursie op de 1e of 2e zaterdag van het nieuwe jaar.  Een traditie omdat er echt veel leuke dingen gezien kunnen worden als we op stap gaan door en langs meerdere gebieden van de Zuid-Hollandse en/of Zeeuwse eilanden. De ervaringen uit eerdere jaren geven ons gelijk, 50 of 60 waargenomen vogelsoorten is geen uitzondering. Naast 7 of 8 ganzensoorten zijn dat ook veel andere vogels die gedurende de winter, vooral langs de kust, worden aangetroffen. Vaak duizenden smienten en andere watervogels, maar ook slechtvalk, kiekendief, smelleken, ijseend en 1 of 2 soorten duikers zorgen voor veel kijkplezier.

De Doe-dagen starten, tenzij anders vermeld, om 13.30 en zullen rond 16.30 afgelopen zijn.

Alle activiteiten zullen starten in het Natuurmuseum, Lange Brugstraat 61, te Etten-Leur, tenzij anders vermeld.

U kunt zich aanmelden voor de activiteiten via het inschrijfformulier op onze website. Een e-mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. is ook mogelijk.

 

 

Volg ons op flogo RGB HEX 72Facebook en IG Glyph FillInstagram.