(World Clean-up Day – 21 sep 2019 )

Opruimen, al het zwerfafval in Etten-Leur opruimen, dát gaan we doen met de kinderen uit Etten-Leur op World Clean-up Day op zaterdag 21 september om 13:00 uur vanaf het Natuurmuseum.

WorldCleanupDay

Want Wij van IVN (Inzet Voor Natuur) hebben alle scholen in Etten-Leur gevraagd om mee te helpen, maar zij niet alleen, ook vaders, moeders, opa’s en oma’s, broertjes en zusjes, hoe meer er helpen hoe schoner het wordt! Dus doe jij ook mee? Materiaal zoals prikstokken en grijpers e.d., kun je bij ons lenen.

Niet alleen in Etten-Leur wordt er zwerfvuil, opgeruimd, maar door heel Nederland, néé de hele wereld! In 160 landen gaat men aan de slag met prikkers en grijpers om parken, plantsoenen, speelplaatsen en straten, schoon te maken en zo de hele wereld vrij te krijgen van zwerfvuil!

Maar we doen dit ook om heel veel waardevolle informatie te verkrijgen over het soort afval dat op straat en in het milieu belandt en de herkomst ervan. Dat inzicht is onmisbaar bij het vinden van structurele oplossingen. Hoe meer we te weten komen over het afval, hoe beter en sneller men een oplossing kan vinden.

Dat doen we met de Litterati App (www.litterati.org). Met deze app kun je precies vastleggen waar welk afval aangetroffen wordt. Deze informatie maakt het mogelijk om het probleem aan te pakken bij de bron, bijvoorbeeld door betere verpakkingen te ontwikkelen of door statiegeld in te voeren op veel gevonden afvalitems zoals blikjes en flesjes. De app heet Litterati en is te downloaden in Google Play of de App Store.


Doe mee en geef je op via: https://www.worldcleanupday.nl/cleanup-acties/
Datum: 21 september
Verzamelen: 13:00 uur
Waar: op het Natuurmuseum, Lange Brugstraat 61 te Etten-Leur
Tot dan en neem iedereen mee!

 

 

 

Volg ons op flogo RGB HEX 72Facebook en IG Glyph FillInstagram.