Afgelopen Tweede Pinksterdag waren vijf van onze vrijwilligers actief op de Open Dag van Zorgboerderij De Bremberg.
Deze Open Dag werd zeer goed bezocht en de door ons aangeboden activiteit, waterbeestjes zoeken, ook. Het weer was dan ook ideaal: niet te koud, niet te warm, af en toe een zonnetje: heerlijk! De hele dag door was er gezellig veel aanloop, bij tijden zelfs gewoon druk. Van kindertjes van een jaar of vier, tot papa’s en mama’s en opa’s en oma’s: onze vijf vrijwilligers hadden de handen vol! Er werd enthousiast (en soms fanatiek) met de netjes geschept.

De locatie voor deze activiteit was de Brandsche Vaart, die pal langs de nieuwste uitbreiding van het grondgebied van De Bremberg loopt. Op het eerste gezicht lijkt zo’n vaart niet al te veel leven te bevatten, maar een dagje “vissen” bewijst dat deze werkelijk krioelt van allerlei levensvormen. Heel verheugend, want daaruit blijkt dat de Brandsche Vaart een behoorlijk gezond ecosysteem is!

Stekelbaarsjes vormden wel de hoofdmoot van de vangst, maar ook Poel- en Postiljonslakken en Bootsmannetjes waren goed vertegenwoordigd. Daarnaast waren ook aardig wat Bloedzuigers, larven van Waterjuffers en Geelgerande Watertor en wat Kikkervisjes.
Bijzonder was wel de vangst van een Waterschorpioen, een paar Kleine Watersalamanders (waarvan twee nog met kieuwen) en een Pad.
We hebben heel vaak gehoord dat men nooit had gedacht dat er zo veel leven in een eenvoudige sloot zou zitten. Voor menigeen dus een leerzame dag en voor iedereen een leuke dag. Er waren heel veel tevreden snoetjes te zien en sommige kinderen waren maar heel moeilijk te bewegen om mee naar huis te gaan!

Onderstaand wat foto’s die een impressie geven van deze dag.
Op de Facebookpagina van De Bremberg staat een filmpje over de hele Open Dag: https://www.facebook.com/debremberg/videos/1281552361966078/.
(NB: het filmpje is ook heel goed te bekijken als je geen Facebook account hebt. Er komt dan wel een vervelende pop-up in beeld, maar die kan je wegklikken (“Niet nu”) waarna je het filmpje gewoon kan bekijken.)

Bremberg 1Bremberg 2Bremberg 3