Afdrukken


De natuurfotowerkgroep komt maandelijks bijeen op de laatste maandag van de maand.

Door elkaar ieders foto's te tonen en positief te becommentariëren proberen we ons niveau te verhogen.

Jaarlijks organiseert de werkgroep een fototentoonstelling waar een honderdtal foto's van leden worden gepresenteerd. Een ter zake kundige jury beoordeelt de inzendingen die onderverdeeld zijn in de categorieën Flora, Fauna, Landschap en Creatief. De bezoekers van de fototentoonstelling kunnen eveneens een stem uitbrengen op de foto die zij het meest waarderen. Tijdens de twee dagen van deze tentoonstelling worden lezingen gehouden en worden klankbeelden, vervaardigd door leden van de werkgroep, getoond.
Dat het niveau van de leden van de natuurfotowerkgroep behoorlijk is blijkt wel uit de belangstelling die vanuit de wijde omtrek getoond wordt voor deze tentoonstelling. Bezoekersaantallen van 500 en meer zijn de laatste jaren geen uitzondering.
Foto's van de fototentoonstellingen worden gebruikt voor de fotouitleen (zie aldaar).
Waar nodig ondersteunt de werkgroep de afdeling met het maken van beeldmateriaal. Zo zijn de achtergronden van de diorama's in het natuurmuseum afkomstig van leden van de natuurfotowerkgroep.

Gezien de grootte van het verenigingsgebouw en de presentatieruimte in het bijzonder is de grootte van de werkgroep onderhevig aan een beperking. Momenteel is er geen wachtlijst voor nieuwe leden.

De coördinator van de Natuurfotowerkgroep is Frank Linssen, te bereiken via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. en op telefoon 06 - 243 60 486.