previous arrow
next arrow

Irene Aarts

Op mijn zevende jaar kreeg ik mijn eerste kleinbeeldcamera, een Braun. Ik leerde zelf diafragma en sluitertijd te kiezen en op de compositie te letten. Op mijn twaalfde ruilde ik hem in voor een semi-automatische Yashica. Daar heb ik lang mee gefotografeerd. In die tijd meestal vakantiekiekjes, maar ik vond het altijd erg leuk om te doen. Later kocht ik een toestel met meer mogelijkheden, maar die werd helaas in Barcelona gestolen. 
Toen waren de allereerste digitale compactcameraatjes in opkomst en kon ik de verleiding niet weerstaan. Heel leuk, maar altijd net te laat merkte ik op safari in Zuid-Afrika. Ik wilde mooiere foto’s maken en sneller. Toen heb ik in 2006 mijn eerste Canon spiegelreflexcamera gekocht met een 18 – 200 mm en een 70 -300 mm lens. Er ging een wereld voor mij open en ik ging zelden meer zonder camera van huis. Toch heb ik ook die enkele jaren geleden weer ingeruild voor een systeemcamera. Met een 14 -140 mm en een 100 – 300 mm lens. De mogelijkheden zijn iets uitgebreider als bij de Canon spiegelreflex, maar het toestel is iets handzamer. Ik vind het leuk om sfeerfoto’s te maken. Landschap en flora lenen zich hier goed voor. Fauna is spannend, maar het bereik van mijn lenzen is vooral voor vogelfotografie vaak net niet toerijkend.

Irene Aarts

 

AvondAvond WaterWater Tukkie!Tukkie! GruttoGrutto HardoenHardoen TureluurTureluur Verliefd!Verliefd! VosVos PannenhoefPannenhoef PannenhoefPannenhoef Kahle AstenKahle Asten ZonsopgangZonsopgang

 

IVN Etten-Leur e.o. is de lokale afdeling van IVN in de gemeentes Etten-Leur, Moerdijk en Halderberge.

 Het merendeel van onze activiteiten is gericht op Natuur en Milieu Educatie; Wij willen graag iedereen meer leren en laten beleven, over en met de natuur in jouw buurt, of iets daarbuiten.

Op deze pagina's stellen de verschillende werkgroepen zich voor, kondigen activiteiten aan en doen daar verslag van.

Het buitengebied van Etten-Leur, Moerdijk en Halderberge is rijk gezegend met fraaie natuurgebieden.